Skøn naturkrans du selv kan lave.

Skøn naturkrans du selv kan lave

Denne grove, rustikke og helt igennem lækre krans er lavet af grene fra vores gamle blommetræ.

Vi har for et par uger siden, været i gang med at beskære vores gamle frugttræer. De trængte virkelig! De grene vi skær væk, var meget gamle og derfor havde de den helt perfekte overflade og struktur til en skøn naturkrans.

Jeg er blomsterdekoratør og jeg har altid elsket naturen! Men at jeg kan gå helt i selvsving over gamle tørre grene eller pludselig smide bilen i grøftekanten fordi der liiiige var en perfekt gren eller blomst, som jeg bare MÅTTE eje, er nok ikke helt almindeligt… – men jeg kan slet ikke lade være 🙂

Naturen er fantastisk og den er et kæmpe stort skattekammer af materialer, som man kan bruge til at fremtrylle de lækreste ting med. Mit eneste problem er bare, at jeg tit ikke har tid nok til alle de ideer som jeg får konstant!

Hvis du nu ikke har et frugttræ som trænger til at blive beskåret, så kan du nemt finde en masse lækre grene på en tur i skoven. Du må meget gerne samle nedfalden grene, til eget forbrug. De lover fantastisk vejr i weekenden, så der er en oplagt mulighed for en skøn skovtur.


Naturkrans med skønne grene.

Det du skal bruge:

Halmkrans (kan købes hos hobbybutikkerne eller din lokale blomsterbutik)

Elefanttråd / binderi hårnåle (kan købes hos hobbybutikkerne eller din lokale blomsterbutik)

Sølvfarvet vindseltråd (kan købes hos hobbybutikkerne eller din lokale blomsterbutik)

Rynkebusk blade ( Her kan du sagtens bruge mos, laurbærkirsebær blade eller bare visne blade i en smuk gylden farve)

Bidetang

En god stak grene

 

En god stak grene. Gerne med lav og mos på.

Start med at binde dine blade på kransen.

Jeg har valgt at lave en synlig binding og derfor har jeg taget en sølvfarvet vindseltråd.

Når du har bundet blade på hele vejen rundt, så er din kransen klar. Det er jo næsten synd at komme mere på. De er så smukke de rynkeblade.

Men så er der en god undskyldning for at lave en krans mere 😉

Du kan sagtens købe “hårnåle” i hobbybutikkerne. Men jeg laver tit mine egne, da jeg på den måde selv kan bestemme størrelsen og længden. Men lav gerne en god stak, da der går en del til.

Nu klipper du dine grene i mindre stykker.

Start med at hæft de største grenestykker på.

Klip din gren, tag din hårnål og sæt den fast henover din gren og pres den ned i kransen. Det forsætter du med hele vejen rundt. Giv dig god tid og nyd processen. Tag gerne en god kop kaffe eller te med ud og nyd det gode vejr imens. Det er ren balsam for sjælen ♥

Så er naturkransen færdig!

Man kan pynte med den både inde og ude. Jeg har valgt at holde den helt rå og naturlig. Man kan også vælge at komme små forårsløg på, men jeg fortrækker at pynte med dem ved siden af, da kransen har så meget lækkerhed over sig som den er.

Det er så skønt med alle de små forårsløg som titter op af jorden lige nu. Selvom vi godt ved, at der længe til foråret endnu, så giver det en god fornemmelse af hvor vi er på vej hen.

Alt det, sammen med en skøn frostklar dag med masser af sol, ja så bliver man bare fyldt op af god energi og glæde.

Jeg holder rigtigt meget af at lave kranse og at bruge grene i mit binderi. Det kan du læse mere om her .

Da min tidligere chef og hendes mand havde sølvbryllup, lavede jeg en gave som var lavet af kun grene og blomster. Du finder den lige her

Rigtig god weekend ♥

Find MaMeNohr på :

Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube

4 Comments
 • Frede
  januar 27, 2017

  Tusinde tak for ‘opskriften’ – det er en meget lækker krans, det bliver vist et weekendprojekt!

  • Stine
   januar 27, 2017

   Tak Frede. Hvor dejligt at du kan bruge opskriften! Ja vejret ligger rigtig op til en masse udendørs aktiviteter. God weekend til dig.

 • Majbrith
  januar 28, 2017

  Hej Stine
  Tusind tak for din flotte vejledning og hvor er din krans smuk.
  Du giver inspiration, så jeg slet ikke kan lade være med at prøve, først lignede det rod, for derefter at finde kunsten i at stoppe når man er på toppen. Glæder mig til at se/følge flere ideer fra din hånd☺️
  Mange natur hilsner
  Majbrith

  • Stine
   januar 28, 2017

   Tusind tak Majbrith. Det er lige præcis derfor jeg elsker at lægge mine ideer op. Så mine læsere som du, kan bruge det til inspiration. Det flotte resultat du har vist på fb, er så fantastisk!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *