Pynt til høstgudstjeneste

Pynt til høstgudstjeneste

I weekenden var der høstgudstjeneste i vores lokale kirke. Jeg har tit pyntet en kirke op til bryllup, barnedåb og begravelse, men det her var første gang, jeg skulle pynte op til en høstgudstjeneste.

Efteråret og høsttiden er på alle måder en skøn tid. Men i dag tænker vi måske ikke så meget over, hvornår det lige er høsttid eller tid til f.eks. høstfest, med mindre man arbejder indenfor landbruget.

Men en fest er da altid fantastisk! 🙂

Så hvis du skal holde en fest inden længe, hvorfor så ikke prøve at lave det til et høstfesttema?!

Naturen bugner med ting som kan bruges til pynt!

Det samme gør supermarkederne – og alle de spiseslige ting, kan jo nemt genbruges i dagene efter festen. Det er så hyggeligt og flot at bruge naturens materialer som pynt.

Som du kan se her, så har jeg brugt majsplanter, halmballer, græskar, æbler, pære, flotte store samt små blade. Andet spiselig pynt, i høsttemaet, kan være kartofler, gulerødder, blomkål, rødkål, porre osv.

Det gode ved sådan en fest, er at alle farver kan bruges. Af blomster er det dahliaer/georginer, solsikker, krysantemum, sankthans urt, roser osv. som er fremme i haverne nu og derfor perfekte at bruge.

I de fine alterbuketter, som jo også sagtens kan bruges på et bord eller som gave, har jeg brugt dunhammer.

De er SÅ fede at bruge til dekorationer eller bare som pynt i store vaser indendørs!

Man skal bare lige holde et øje med dem og give dem et godt lag hårlak, så de ikke spreder alle deres frø indendørs. Det giver nemlig så frygtelig meget rengøringsarbejde…

Brug meget gerne, store lækre blade omkring buketten, for at skabe en masse volume.

Det er også så fint med de tørre korn i buketten, de lyser op og skaber den helt rigtig høst stemning.

Ved indgangen fra våbenhuset, havde jeg pyntet med de lækreste kranse.

De er faktisk helt tilbage fra min svendeprøve som blomsterdekoratør, så de har fuldt mig igennem mange år og har været brugt til utallige af oppyntninger.

Her er de pyntet med græskar, frugter og majs. For at skabe en helhed og liv har jeg brugt eferuranker rundt om kransen.

Vinduet i våbenhuset, fik også pynt i form af en buket samt majs og frugter. Alle disse ideer kan jo nemt bruges til en fantastisk sensommer/høstfest 🙂

Jeg sidder da lige nu og får helt lyst til at holde en hyggelig sensommer fest med god mad, skønne mennesker, fantastiske drinks, god musik og dans til den lyse morgen ♥

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *