Nem og lækker chokoladekage

Chokoladekage er altid et hit!

Jeg tror ikke, jeg kender nogen børn eller voksne som ikke kan lide en nem og lækker chokoladekage.

Det der er så godt, ved lige præcis chokoladekage er, at man nemt og enkelt kan give den et twist. Du kan f.eks tilføje nødder i forskellige slags og derved give kagen en lækker knasende effekt.

Eller…

Kom lidt vaniljekorn eller revet appelsinskral i dejen for at give chokoladesmagen et modspil – ja du kan sågar tilføje lidt chili så du får en varmende fornemmelse i mund og krop og chilien vil være med til at fremhæve selve chokoladesmagen. Der er SÅ mange muligheder og det er kun dine smagsløg som sætter grænsen.

Denne chokoladekage er af den meget syndige af slagsen -men det skal kage altså også være nogle gange.

Hvis du elsker chokolade, så kig forbi HER. Der ligger flere af mine andre opskrifter på kage med både hvid og mørk chokolade.

Nem og lækker chokoladekage

Det du skal bruge:

200 g mørk 70 % chokolade

250 g rigtig smør

250 g creme fraiche 38 %

350 g brun farin

4 æg

5 dl mel

2 dl kakao

2 spsk. bagepulver

  • Tænd din ovn på 175 grader, uden varmluft.
  • Knæk chokoladen i stykker og smelt den i en gryde, på lavet blus, sammen med smørret.
  • Pisk med en håndpisker, æggene og farinen sammen i en skål. Her er det vigtigt at du pisker i ca 5 min. så det bliver godt luftigt. Det er det, der gør kagen så lækker i konsistensen.
  • Nu kommer du din creme fraiche i chokoladen og blander det godt sammen, til sidst blander du det sammen med din æggeblanding.
  • Kom mel, kakao og bagepulveret i en skål.
  • Pisk forsigtigt det tørre over i det våde.
  • Hæld din kage i en form i str. 27 x 40 cm.

  • Bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Stil kagen til afkøling.

Cream cheese frosting

200 g flødeost neutral (ikke light)

150 g rigtig smør.

200 g flormelis.

  • Pisk dit bløde smør sammen med din flormelis, lidt af gangen.
  • Når det hele er samlet, røre du din smøreost i.
  • Smør din frosting ud på toppen af din kage.

Pynt

  • Bær og chokolade går altid godt sammen, så her vælger du bare dine favoritter.
  • I anledningen af påsken har jeg brugt Anthon bergs påskeæg med marcipan.
  • Granatæblekerner.
  • Jordbær.
  • Center chokolade med karamel.
  • Små chokoladeæg.

Find MaMeNohr på:

Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *