Luftige grovboller med spinat og valnødder

Sunde lækre grovboller med spinat og valnødder

Min yngste pige er startet i mini-SFO her d.1 marts. Det betyder en større og mere mættende madpakke end da hun gik i børnehaven, da de der fik serveret både formiddagsmad og eftermiddagsmad.

Der findes jo en masse lækre grovboller i supermarkederne og dem bruger vi også rigtig tit. Men jeg elsker at bage og nyder det at jeg ved hvad der er kommet i dejen af gode ting.

Jeg har her prøvet at komme spinat og valnødder i en god grov bolledej og de er endt med blive afsindig lækre og luftige. De strutter også vildt af sundhed på grund af den flotte grønne farve.

De er perfekte til madpakken. Eller en lørdag aften til et lækkert ostebord med et godt glas rødvin til.

De kan også sagtens fryses. Lun dem kort i ovnen, når de er tøet op og de smager som nybagte boller.

Det du skal bruge:

16 stk.

50 g gær

2,5 dl mælk

50 g smeltet smør

1 tsk salt

1 tsk sukker

50 g valnødder

5 frosne spinatblokke

100 grahamsmel

400 g hvedemel

1 æg til pensling

  • Tø spinaten op i en gryde eller i mikroovnen.
  • Smelt smørret, kom mælken i og opløs gæren heri.
  • Bland spinaten i.
  • Hak valnødderne groft.
  • Kom salt, sukker, grahamsmel og valnødder i.
  • Kom lidt hvedemel i af gangen, dejen skal gerne være lidt klistret.
  • Stil dejen til hævning i 30 min.
  • Form 16 boller af dejen og stil dem tildækket til hævning i 20 min.
  • Pensle bollerne med æg.
  • Bag dem midt i en forvarmet ovnen på 200 grader i ca. 12 min.

Lækre grovboller med spinat og valnødder.

0 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *