Kom med en tur rundt i min have

Min have ♥

Jeg holder virkelig, ufatteligt meget af min have. Den er stor og med masser af plads. Men det har den ikke altid været. Da vi købte vores hus for 6 år siden, var der kun en lille bitte have til.

Jeg er opvokset med en kæmpe have, fuld af blomster, træer og masser af græs. Så det har jeg altid vidst, at det skulle jeg også have når jeg engang skulle have hus. Men det fulgte altså ikke lige med dette hus. Det betød faktisk, at vi valgte at sætte vores hus til salg for 2 1/2 år siden. Vi havde fået vores to piger og nu blev haven virkelig for lille, til os.

Det du ser her, er det have vi havde før. Vi har også en forhave, men den bruger vi ikke i løbet af dagen. Så med legehus, gynger, trampolin og lidt blomsterbed så kunne vi ikke have plads til mere!

Så vi endte med at sætte vores hus, som vi ellers var meget glade for, men med for lille have, til salg. Nå… men for at gøre en lang historie kort, så tilbød vores naboer at vi faktisk måtte købe noget af deres have og på den måde få opfyldt vores ønske! Det var intet mindre end fantastisk 🙂

Så vi købte ca. 1300 kvm ekstra grund til vores og heldigvis kunne vi nu blive boende.

Her ser du næsten alt det jord vi købte. Det var et kæmpe arbejde at få det etableret sammen med vores grund, men i dag kan man slet ikke forstille sig at det ikke altid har hørt til huset. Jeg nyder virkelig at gå en runde i min store have.

Vores grund var før på ca. 800 kvm og i dag er den 2100 kvm! Det er fantastisk med alt den plads.

Vi har valgt at have meget græs og det skal jo holdes. Vi havde før en havetraktor som min mand brugte ca. 4 timer om ugen på at holde græsset med. Han kunne godt lide at slå det på den måde, men efter han startede som selvstændig tog det bare for meget af vores kvalitetstid med børnene om eftermiddagen.

Han sælger og reparere skov- have- og park maskiner i hans firma som hedder K.Sjødahl Da han har et stort salg af alle former for klipper til haven og især Robotplæneklippere var det oplagt at det var sådan en vi skulle have 🙂

Den er simpelthen fantastisk! Den larmer ikke, lader sig selv op og køre i det tidsrum som vi har sat den til. Græsset er altid pænt og det når aldrig at blive for langt. Der er heller ikke noget græsafklip som vi skal køre væk, så den er virkelig blevet til en rigtig god tidsbespare i vores hverdag 😉 Sidste år havde vi en model fra Stiga  og den er vi rigtig glade for, men da han i år også begynder at sælge Robotplæneklippere fra Honda, er det sådan en vi nu har fået på prøve i haven. Robotplæneklippere er til alle som vil nyde deres have, men ikke bruge tid på at slå græsset. Sommerhusejere er også vilde med dem, da græsset altid er slået, om man er der eller ej 😉

På denne årstid er det faktisk koldt at gå i haven, selvom solen skinner. Så jeg har altid en termojakke eller vest på som skal være behagelig og til at rører sig i. Da jeg mangler en ny, har jeg fundet denne super lækre 3 i 1 funktionsjakke inde hos Engelbert Strauss.dk Den er perfekt til det kolde forår vi har haft!

På mine små ture rundt i haven, finder jeg altid nye blomster som er sprunget ud. Se lige disse to skønheder, de hedder Vibeæg, der en løgplante og virkelig en af mine ynglings. De blomster kun her i april og maj så de skal nydes nu her. De holder rigtig længe inde i en vase, men jeg kan ikke nænne at klippe dem ind.

Allerbagerst i haven har vi en masse buske og træer. Vi kalder det for “skoven”, det er måske lidt en overdrivelse, men det føles lidt som en, da det hele er så tæt begroet. Her har vi bålsted og der bliver flittigt bagt snobrød om sommeren. Det er lige bagved vores hønsehus, men det er bare hyggeligt.

Jeg er så glad for at vi kunne købe noget af vores nabos grund og derpå blive boende. Vi bor i en by, men lige i udkanten. Så vi har naturen helt tæt på os. Vi kan kigge lige over på en skov, sø og et lille smukt slot. På begge sider af vores huset er der stier som løber hele vejen op i igennem vænger, op til byen.

Vi elsker vores lille perle og kunne ikke tænke os at bo andre steder ♥

Comments are closed.