Koldhævede grovboller – den bedste og nemmeste opskrift

Koldhævede grovboller

Disse koldhævede grovboller – den bedste og nemmeste opskrift, er et hit herhjemme. Vi spiser dem både som morgenboller, frokostboller og som tilbehør til en varm ret.

Dejen er så nem at lave, den kræver hverken elpisker eller røremaskine. Kom ingredienserne i og 5 min. efter er dejen færdig og klar til at komme på køl. Du skal heller ikke have fingrene i dejen, da den sættes på bagepapiret med to skeer. Næste morgen har du nybagte sunde boller på under 20 min. 🙂 Fantastisk!

Du kan selvfølgelig også lave dejen klar om morgenen, stille den på køl og bag en stak lækre eftermiddagsboller, når i alle kommer hjem efter en god dag på farten.

Hvis du gerne vil have kerner eller nødder i dine boller, så prøv dig lidt frem. Fjern lidt af havregrynene og supplere med det du vil have i. Det der er vigtigt er, at dejen skal være sej og fedtet når du stiller den til koldhævning.

Koldhævede grovboller – den nemmeste og bedste opskrift

Det du skal bruge:

Antal 20 stk.

8 dl koldt vand

10 gram gær

200 g grahamsmel

200 g havregryn

1 tsk salt

400 g hvedemel

Sådan gør du:

Start med at opløse gæren i det kolde vand. Rør grahamsmel og havregryn i vandet med en grydeske. Bland derefter salt og hvedemel i.

 Rør det hele godt rundt, så alt melet er fordelt i dejen. Den skal være godt klisteret og sej i konsistensen. Kom et klæde over og sæt den på køl til næste morgen.

Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet og tænder ovnen på 220 grader på varmluft.

Når ovnen er varm kommer du din dej ud på en bageplade med to skeer.

Bollerne skal have ca. 15 min. i ovnen. De er færdige når de er flotte gyldnede og lyder hule når du banker på bunden.Spis dine koldhævede grovboller mens de er lune og med koldt smør på ♥

De kan sagtens holde sig et par dage i en tæt lukket pose eller beholder. På grund af den lille mængde gær og langtidshævningen bliver de ikke kedelige og tørre.

Hvis du gerne vil følge med på alle mine nye ideer og opskrifter, så ligger MaMaNohr på Facebook og derinde poster jeg alle nye indlæg.

2 Comments
  • Stine Aagaard
    november 1, 2018

    super opskrift, men glemmer du ikke at skrive hvor lang tid de skal have i ovnen? Jeg er igang med at lave den så det ville være fantastisk hvis du kunne nå at svare mig til i morgen tidlig hvor de skal i ovnen :)) tak!

    • Stine
      november 10, 2018

      Der står skam tid i opskriften, 15 min. Jeg tror du har overset det, så jeg håber at dine boller endte med at blive gode alligevel eller at du nåede at læse opskriften igennem igen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *