Knækbrød med chiafrø – nem og lækker opskrift

Knækbrød med chiafrø – nem og lækker opskrift

I onsdags bagte Merle og jeg disse nemme knækbrød med chiafrø. Alle tre børn og vi voksne elsker dem herhjemme. De er super lækre til en gang tapas, men også som snack til madpakken. Chiafrø kan bruges på rigtig mange måder. I knækbrød som denne opskrift, som drys på boller, salater, desserter og ikke mindst den meget populære chiagrød.

Chiafrøet er et meget lille og beskedent frø. Det ser ikke ud af meget, men det er fyldt med en masse gode fedtsyre, ligesom dem vi får fra fisk.

Chiafrø kan optage op til 27 gange deres egen vægt i væske, og væsken optages ved kolde temperaturer.
Chiafrø er derfor velegnede til at lave kold grød, hvor de blandes med vand, mælk eller mandelmælk tilsat vanilje, som giver grøden smag.
Chiafrø kan også bruges i smoothies, som topping på morgenmad, i bagværk eller som andre frø.

Kilde: Tænk.dk

 

 

Knækbrød med chiafrø – nem og lækker opskrift

 

Det du skal bruge:

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl chiafrø

2 dl grahamsmel

2 dl havregryn

1 tsk bagepulver

2 tsk salt

2 dl vand

1,5 dl olie

  • Start med at hæld alle de tørre ting sammen i en skål.
  • Bland derefter vand og olie i og rør det hele godt rundt med en ske. Det skal være godt klisteret.
  • Kom halvdelen ud på et stykke bagepapir.

  • Kom et stykke bagepapir henover dejen og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir. Så klister dejen ikke fast på kagerullen.
  • Dejen skal ikke være tykkere end fem millimeter. Nu fjerner du det øverste lag bagepapir og skær dejen ud i små firkanter.

  • Bag knækbrødene på 200 grader i ca. 15 min. Hold øje med dem, det går stærkt og de skal kun lige være gyldne.

Opbevare dem i en tætlukket dåse eller beholder. Så holder de sig sprøde og lækre. Jeg har spist dem til frokost de sidste par dage med pesto, serrano skinke, brie og med frisk basilikum på toppen! Mums…♥

Find MaMeNohr på både:

Facebook, Instagram, Bloglovin og Pinterest.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *