Ideer til kreativ hygge i efterårsferien

Ideer til kreativ hygge i efterårsferien

Lige om lidt starter børnenes efterårsferie!

Det der er så dejligt, med lige denne ferie er, at den kommer lige der hvor man trænger allermest! Sommerferien føles som evigheder siden og juleferien er meget langt ude i fremtiden. Vejret og døgnet har også ændret sig så meget, at det påvirker både børn og voksne, i hvert fald herhjemme.

Foto: Janne Gry Larsen

Foto: Janne Gry Larsen

Solen er meget længe om at vågne og det samme er vi. Det føles så forkert og næsten som totur, at stå op mens det stadig er sort udenfor. Jeg springer i hvert fald ikke ud af sengen, som på en skøn sommermorgen, hvor der er fuld af sol og fuglefløjt udenfor vinduet. Det der også tit følger med denne årstid, er snotnæser, hoste og influenza. Derfor, som sagt, så er efterårsferien virkelig en længe savnet ven♥

Efterårsferien er for mig hele indbegrebet af vores skønne danske ord: HYGGE!

Da vejret kan vise sig fra både den regnfulde og blæsende side, samt den smukkeste lune sensommer, er mulighederne også mange når der skal findes på aktiviteter og ideer til hygge.

Ideer til kreativ hygge i efterårsferien

  1. Start ferien med en tur på bibliotek. Brug gerne en hel formiddag eller eftermiddag der. Tag gerne en kage og lidt godt at drikke med. Så bliver turen lidt ekstra hyggelig. Lån en masse skønne kreative bøger, kagebøger, rejsebøger som inspiration til sommerferien og hobbybøger. Gå efter en rigtig god historiebog som man som familie, kan læse sammen og nyde et kapitel af hver aften.
  2. Hold en “Den store Bagedyst” dag. Bag en masse lækre kager, hvor i prøver nye opskrifter af og gå gerne amok med pyntningen! Invitere søde venner til prøvesmagning ♥ Under denne kategori : Det der smager sødt finder du mange af mine nemme og lækre kager.
  3. Gå en tur i skoven og find blade, kastanjer, pinde, mos osv. Hjemme i varmen og sammen med en lækker kop kakao, trylles alle disse fine skatte om til fantasidyr og det smukkeste pynt. Prøv evt. at lav denne fine bladfamilie

Foto: Janne Gry Larsen

4. Kig i jeres lokale avis og find en frugt pluk-selv-plantage. Find store kurve frem og kør på plukkejagt. Når i er hjemme igen kan alle disse frugter trylles om til saft, kager eller et stort frugtfad. Prøv også at lave dette super lækre:  Frugtlæder.5. Køb store og små græskar og lav jer en masse smukke, uhyggelige, flotte og sjov hoveder. Kom lys eller en lyskæde i så de kan sprede hygge i de mørke aftner.

6. Hold en nattøjsdag og gør lige hvad i hver især holder mest af. Sov også til middag sammen, det er så skønt og helt fortryllende på en blæsende regnvåd efterårsdag.

Foto: Janne Gry Larsen

7. Lav bål i haven eller på stranden – gril skumfiduser over bålet og pak dem ind i to mariekiks…MUMS!8. Hold en elektronik-fri dag. Spil i stedet en masse spil sammen, tegn tegninger, cykel en tur, skriv et skørt eventyr, læs en masse bøger, kig på billeder fra da mor og far var små og fortæl hvad du elskede at lave da du var barn.

9. Planlæg en børnekøkkenhave til næste sommer. Snak om hvilke grønsager i elsker og nye grønsager som i vil prøve selv at dyrke. Læs evt dette indlæg for lidt gode tips og ideer : Havehygge og køkkenhave til børn.

10. En hyggelig ting er at dryppe lys. Men det kræver selvfølgelig at man er gammel nok til at passe på med levende lys. Kom vand i en plastikkop, drys glimmer i og begynd derefter at dryppe med lys. Husk at den skal være rimelig tyk og størknet inden i tager den op af koppen. Kom en tråd i og hæng det fine kunstværk op.

11. Gå på jagt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder efter nye skatte og legetøj. Det er også hyggeligt at tilføje legekøkkenet eller legehuset med rigtige køkkenting eller små møbler som kan fikses op med lidt maling.

12. Find kameraet frem og få taget nogle skønne billeder sammen af naturen. Eller lad børnene lege fotograf, det kan der faktisk komme de sjoveste og fineste billeder ud af. Tag evt. billeder af en ting meget tæt på og lad bagefter andre gætte hvad det er. Print dem ud og lave en fin mappe til dem.

Foto: Janne Gry Larsen

De super flotte naturbilleder som jeg har brugt her, er alle taget af min super seje, dygtige og fantastiske veninde Janne Gry Larsen. Hun er så super skarp med sit kamera og jeg er så heldig at hun nu flere gange har hjulpet mig med smukke billeder til bloggen ♥

De bedste minder behøver ikke at koste en masse penge. Opskriften på hvor eller hvordan der skabes gode minder er faktisk meget simpel: nærvær, opmærksomhed og tid sammen ♥

Så ta’ dine kære i hånden og spring ud i efteråret sammen!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *