Hummus – nem og lækker opskrift uden olie

Af 0 , , Permalink 1

Hummus – nem og lækker opskrift uden olie

Hummus er en cremet dip lavet primær på kikærter. Det er oprindeligt en opskrift fra Mellemøsten hvor hummus bruges som forret og som tilbehør til brød som man dypper i.

Smagen kan godt være svær at definerer, hvis man skal forklare den. Jeg synes bare det smager som dip, altså noget som man kan spise meget af. 🙂

Vi spiser hummus til tapas, i sandwich, i pitabrød og som dip til grøntsager og rugbrødschips, se opskriften på dem her: Rugbrødschip

Jeg har lavet denne udgave uden olie. Det er lidt en smagssag, men jeg synes ikke den behøver alt det olie.

Hummus

1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)

1 dl vand

1 spsk. Tahini Sesampasta. Kan købes i de fleste supermarkeder, jeg fandt min i Rema1000.

Saften fra 1/2 citron

2 fed hvidløg

1/2 tsk. paprika

1 tsk. salt

Et nip peber

  • Hæld væsken fra kikærterne og kom dem i en skål.
  • Pres hvidløget og kom det ned til kikærterne.
  • Rør godt rundt i din Tahini inden du bruger den, så du får blandet olien og pastaen.
  • Kom Tahini, paprika, vand og citronsaften i.
  • Kom det hele i en blender og blend det godt sammen. Jo mere du blender det, jo mere cremet bliver det.
  • Kom salt og peber i og smag den til.
  • Stil den gerne på køl inden den skal serveres.

Hummus – nem og lækker opskrift

Som sagt, så spiser vi det tit til tapas, som dressing og dip. Kikærter er super sunde og indeholder en masse gode vitaminer. Men man kan også bruge det til en lækker kyllingeret med en masse grønsager. F.eks. til disse lækre honning og soyamarineret kyllingespyd .

 

Følg MaMeNohr på:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin og YouTube

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *