Højbed af pallerammer

Af 0 , , , Permalink 4

Gør-det-selv højbed af pallerammer

Vi har en meget stor have og vi elsker den højt. Alle i familien bruger den flittigt. Jeg har i flere år haft to højbede fyldt med jordbær og lidt andet godt som gulerødder, squash, radisser, purløg osv. De var lavet i almindelig ubehandlet brædder, så med tiden blev de mere og mere møre og trætte. Sidste år havde vi faktisk højbede uden brædder omkring, da vi helt havde fjernet dem.

Så i år var det tid til der skulle gøres noget! Min mand har gennem hans firma, skaffet mig disse fine pallerammer som hurtig og nemt kan bruges til to nye bede.

Det er SÅ nemt med pallerammer, da de bare sættes ovenpå hinanden uden skruer og uden en masse måle og save arbejde. Da vi har sat dem direkte på græsset behøves der ikke bund i. Jeg har brugt to pallerammer ovenpå hinanden. Det er ubehandlet træ, som er det bedste at bruge når der skal være spiselige ting i bedet. Jeg vil bare have dem til at stå rå, da de så med tiden vil få en fin patina.

Da jeg havde to gamle bede hvor i der stod jordbær, havde jeg også masser af jord lige til at fylde i de nye højbede. Vi valgte at rykke bedene lidt så de nu står tættere på vores blomsterbed.

Inden jeg kunne fylde bedene med jorden, måtte jeg have alle mine jordbærplanter op. De trængte også til at blive delt og tyndet lidt ud i.

Jordbærplanter giver rigtigt godt de første år, derefter kommer der færre jordbær på planterne. Men jordbær sender mange udløbere ud hen over jorden, som bliver til nye jordbærplanter. Dem kan man så forære væk eller bruge til nye jordbærbede.

Jeg satte mine jordbærplanter med ca. 15 cm mellemrum, så er der plads til at de kan komme sig uden at de skal kæmpe om pladsen.

Jeg kender ikke navnet på denne type jordbær, da det er nogle som jeg har fået foræret.  Jeg ved bare, at de giver mange, store, flotte og lækre jordbær fra slut juni og en god måned frem. Jeg fik sidste år, fem helt nye jordbærplanter foræret, som giver jordbær fra juni og til frosten kommer!

Jeg nåede ikke at få så mange jordbær på dem, da jeg fik dem sent på året. Men jeg er meget spændt hvad de giver i år 🙂

 Til højre kan du se hvor de to gamle jordbærbed stod.

Jeg har givet de nye bed lidt gødning også skal de have vand hver dag, så de kan sætte et ordentlig rodnet. Når der er kommet blomst i dem, kommer jeg halm rundt om planterne. Så rådner bærrene ikke hvis vi får meget regn. Jeg sætter også altid net henover, ellers når fuglene at smage på bærrene først 😉

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *