Hjemmelavet pizza – nem og lækker pizzadej

Hjemmelavet pizza – nem og lækker pizzadej

Herhjemme elsker vi alle, både børn og voksne, en god hjemmelavet pizza, med hver vores yndlingsfyld. Efter min mening, så skal bunden være tynd, sprød og lækker. Fyldet som vi kommer på, er hurtig bagt – derfor er det også vigtigt, at bunden ikke er for tyk og at den er bagt færdig samtidig med fyldet.

En nem og lækker pizzadej, er vigtig for at få en vellykket hjemmelavet pizza.

Hvis vi så snakker om fyldet – ja så er der nok ligeså mange meninger omkring det, som der er mennesker til 😉 I får her mit bud på en god børnevenlig udgave af pizzafyld. Men til sidst i dette indlæg, skriver jeg lidt forslag til forskelligt fyld som jeg personligt elsker.

Men et rigtig godt fif er, at komme osten ovenpå tomatpuréen inden alt fyldet!

Det er med til at gøre, at fyldet bliver bagt ordentligt og at pizzaen bliver sprød og lækker.

Hjemmelavet pizza – nem og lækker pizzadej

Pizzadej til tre store pizzaer:

1000 g hvedemel

5 dl lunken vand

50 g gær

3 spsk. olivenolie

2 spsk. sukker

1 spsk. groft salt

Børnevenligt pizzafyld:

Tomatpure

Frisk mozzarella

Hakket oksekød

Cocktail pølser

Pepperoni

Frisk basilikum

  • Opløs gæren i vandet.
  • Kom derefter sukker, salt og olien i.
  • Rør melet i lidt efter lidt, til den ikke længere hænger fast i din dejkrog eller skålen.
  • Nu kommer du lidt mel ud på bordet og ælter din dej rigtig godt igennem.
  • Kom dejen i en skål, skær et kryds i dejen og drys med lidt mel.
  • Lad dejen hæve i en 1/2 time overdækket på et lunt sted eller koldhæve den i køleskabet i 12 timer.
  • Rul pizzadejen ud i en aflang form og skær den ud i det antal pizzaer du vil lave.
  • Tænd ovnen på 250 grader og sørg for at den er helt varm, inden du kommer din pizza i, Du kan også sagtens lave dem på grillen.
  • Rul din pizzadej tyndt ud og kom derefter dit fyld på.

Fyld:

  • Brun dit oksekød af i en gryde og smag til med salt og peber.
  • Smør tomatpure ud på din tyndt udrullet dej.
  • Kom derefter stykker af din friske mozzarella på.
  • Fordel dit oksekød, cocktail pølser og pepperoni ud over pizzaen og kom derefter din pizza i ovnen.
  • Pynt til sidst med frisk basilikum.

Forslag til lækkert fyld:

  • Serrano/parma skinke
  • Salatløg
  • Laks
  • Frisk spinat
  • Steg kylling
  • Oliven
  • Artiskokker
  • Tomatskiver
  • Champignoner
  • Pesto
  • Ananas
  • Aubergine
  • Gorgonzola
  • ……..Og så videre 🙂 Hvad er dit yndlingsfyld på din hjemmelavet pizza?

4 Comments
  • Camilla
    oktober 4, 2017

    Hvorfor bruner du kødet af først? Jeg lægger det på råt i et tyndt lag – pizzaen får jo alligevel min 10 i ovnen Det er da dobbelt arbejde Opskriften ser lækker ud – den vil jeg prøve her til aften

    • Stine
      oktober 4, 2017

      Ja det er selvfølgelig rigtig – det må jeg prøve næste gang. Nogle gange så kommer jeg nemlig bare lidt forskellige krydderier i ved kødet også, så det får ekstra smag God appetit!

  • Anne
    oktober 15, 2017

    Kan man fryse pizzadejen og gemme, hvis man ikke får lavet 3 store pizzaer på en gang.

    • Stine
      oktober 15, 2017

      Ja det kan du sagtens. Rul dejen ud og kom dem i fryseren på en bageplade. Når de så er frosset kan du stable dem. Kom evt tomat pure og fyldet på med det samme og frys dem. Så er de lige klar til ovnen når de er tøet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *