Glasset med de 1000 skatte

Ting-finder-glasset

Vores to piger er som mange børn, et par rigtig ude-børn. De elsker at lege i haven, i skoven, på stranden og at være på tur. Som alle andre børn, er de meget nysgerrige og kan se muligheder og fantasi i alle de ting de finder på deres vej. Lige det kan især mit pædagoghjerte godt lide ( foruden blomsterdekoratør er jeg også uddannet pædagogiskassistent).

MEN mange af disse små skatte de finder på deres vej, skal jo gemmes! Det er jo en tryllesten eller en magisk fjer eller…! Nå men jer med børn i kender det helt sikkert.

Så herhjemme har vi opfundet “Glasset med de 1000 skatte”

Som I kan se, så har de fundet rigtig mange skatte. Men jeg synes faktisk også, at det er blevet helt hyggeligt med sådan et glas. Det er endt med at være en hel dekoration i sig selv.

Det fungerer sådan, at når vi kommer hjem fra børnehave og skole og de har en ting som de gerne vil gemme, så kommer vi den i glasset. Så ved de lige præcis hvor de skal finde den, næste gang de får brug for den. På den måde slipper vi også for en masse tårer pga den super vigtige kastanje som Merle lige havde fået af Viggo, at den er blevet smidt ud. Ved en fejl selvfølgelig, det er da klart…! 😉

Disse “skatte” er for eksempel fra en dag vi gik en tur i skoven og ved den sø som ligger næsten udenfor vores dør. Fantastisk sted til at finde skatte. Men de fylder altså hvis de ikke bliver samlet ét sted.

Det er så lille en ting der skal til, at finde et glas også sætte det der hvor man kommer ind udefra. Det viser også børnene at de og deres ting har værdi og at vi voksne er anerkende på deres niveau. Jeg er kommet til at holde så meget af det glas, at jeg ikke kan nænne at fjerne de ting der er i.

Men måske jeg skal overveje at finde et mere, for der kan virkelig ikke proppes mere i!

På en eller anden måde så minder det mig om Pipi Langstrømpe og om den dag hvor hun og Tommy og Annika fandt skatte rundt i hendes have og det fantastiske træ som delte sodavand ud. Hvem gad ikke godt at have sådan et træ 😉

1 Comment
  • Stine
    februar 24, 2017

    Det var en god ide Stine – sådan et må jeg også have til drengene 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *