Frugtlæder – Naturens egen slik.

Frugtlæder er lidt et mærkeligt ord, men det beskriver det faktisk rigtig godt. Det færdige resultat har nemlig en lidt læderagtigt konsistens.

Det både smager og dufter helt fantastisk! Af rigtig intens frugt. Der er intet tilsat sukker, udover selvfølgelig, den naturlige frugtsukker.

Vi købte for to år siden, en stor del af vores nabos have og fik det lagt til vores have. I den del der var vores nabos have, stod et helt fantastisk sveske blommetræ, som giver helt vildt mange store, lækre, saftige blommer. Så i sommers plukkede jeg ca. 9 kilo blommer! Der lå ligeså mange på jorden, hvis ikke flere.

Nå, men mange af disse blommer har jeg foræret væk til venner og familie, men vi har stadig en del i fryseren. Derfor kom jeg i tanke om, at jeg længe gerne har ville prøve at lave det her frugtlæder.

Det var super nemt og resultatet er SÅ lækkert!

Du kan i princippet bruge alt slags frugt og du kan også blande flere forskellige typer frugt sammen. Jeg har her lavet en med blomme og en med hindbær. Mest for at se om, der var den store smagsforskel.

 Jeg har kommet dadler i for at søde, i stedet for sukker, så det er holdt helt naturligt.

MEN inden du går i gang, så skal du lige vide at det tager en del timer, hele 9 timer i ovnen. Det passer helt sig selv, men man kan godt undervejs gøre sig lidt tanker…

Jeg nåede hele vejen igennem de her tanker, for hver gang jeg kiggede i ovnen – bare så du er forberedt 😉

Efter 2 timer” Det er spændende om det virker det her!”

Efter 4 timer ” Mon jeg har gjort det rigtig??”

Efter 6 timer “Ej hvad er det her for noget….! Der sker jo aldrig en fis.”

Efter 9 timer ” YES! Det er blevet til frugtlæder – og hold nu OP hvor smager det fantastisk 🙂 🙂 🙂 “

Du får opskriften lige her.

Det du skal bruge:

400 g hindbær (også fra egen have)

4 dadler


1 kg blommer

10 dadler

60 grader i varmluftsovn i 9 timer.

  • Start med at klargøre og vask din frugt.
  • Fjern sten fra blommerne og dadlerne.
  • Hvis du vælger at bruge æbler, pære eller andre typer frugt med spiselig skral, så lad den blive på. Det giver læderet mere struktur og fasthed. Men husk at brug økologisk, så du undgår alle de grimme sprøjtemidler.
  • Nu kommer du din frugt og dadler op i en gryde med en smule vand i bunden.
  • Mine frugter kom fra fryserne, så der var en del væske da det tøede op, så derfor kom jeg ikke mere vand ved.
  • Lad det hele komme op og småkoge, så du får kogt frugten godt sammen. Det tager ca. 10 -15 min.
  • Nu tager du gryden af blusset og lader din frugt køle lidt af.
  • Blend massen så den får en ensartet konsistens.
  • Kom bagepapir på tre bageplader og hæld din masse ud derpå. Det må ikke være et tykkere lag end 4-5 mm.
  • Sæt dine plader i ovnen, med varmluft på 60 grader.

dsc_0107

  • Efter 9 timer skal det gerne se sådan ud.
  • Du kan ikke rigtig skære i det, men rive og klippe fungere fint.
  • For at opbevare det bedst muligt, så klip bagepapiret med frugtlæderet på, i strimler på ca 5 – 8 cm, rul dem sammen hver for sig og kom dem i en lukket beholder i køleskabet. De kan ca. holde sig i 4 dage.
  • Så er de nemme at servere eller komme med i madpakken.

dsc_0114

Frugtlæder naturens egen slik!

 

dsc_0117

 

Ligger du inde med en skøn opskrift, hvor der skal bruges blommer?

Jeg har nemlig stadig 2,5 kilo blommer i fryserne og jeg kunne godt bruge lidt ny inspiration! 🙂

0 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *