Fastelavnsboller med Baileys skum og hvid chokolade

Af 0 No tags Permalink 2

Her får du en luksus-voksen-udgave af fastelavnsboller. De er super lækre og smager fantastisk!

Selve bollen er en lækker vandbakkelsebolle. Fyldet er Baileys og fløde, pisket til flødeskum, blandet med groft hakket hvid chokolade. Det er en himmelsk mundfuld ♥

Fastelavnsboller med Baileys skum og hvid chokolade

Det du skal bruge:

Til 12 stk. boller

2 dl vand

100g smør

100g mel

4 æg

1/2 tsk. bagepulver

  • Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Kom melet og bagepulveret i gryden og pisk det hele sammen med en el pisker, så det hurtig samler sig.
  • Tag gryden fra og lad den køle lidt af.
  • Slå æggene ud i en skål og bland dem let samme.
  • Nu pisker du lidt æg ud i dejen af gangen. Dejen skal blive ved med at være fast og glat.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Brug to spiseskeer til at fordele dejen til 12 boller på et stykke bagepapir. De hæver til dobbelt størrelse.
  • (Hvis du evt. laver dobbelt portion, så kan du fryse en bageplade ned med ubagte boller på. Så kan du bare tage pladen op og lade dem tø en halv times tid, inden du kommer dem i ovnen.)
  • Kom pladen i ovnen og bag dem ca. 30 min. HUSK du må IKKE åbne lågen før efter ca. 25 min, for så falder de sammen.
  • Hvis du laver dem dagen i forvejen, så kom dem i en lukket beholder. Næste dag giver du dem et par hurtige minutter i en varm ovn på 175 grader. Så bliver de lækre sprøde igen.

Baileys skum:

Til 12 stk.

1/2 liter fløde

1  1/2 dl Baileys

100 g hvid chokolade

  • Bland fløde og Baileys. Pisk det sammen til det bliver til en fast skum.
  • Hak chokoladen groft og kom den i Baileys skummen.
  • Kom fyldet i bollerne, så de kan nå på køl og trække et par timer inden servering.
  • Drys med flormelis eller pynt med chokoladeglasur.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *