DIY æg med fjer og blomster

De fineste pyntet æg 

Jeg er så vild med de æg vores høns lægger. Ikke nok med at de selvfølgelig smager rigtig dejligt og har den flotteste orangefarvet blomme, så er skallen smuk! Den er sart grøn i farven.

Hvad grunden er til, at de lægger en anden farve æg end så mange andre høns, det ved jeg faktisk ikke… De to andre høns vi har lægger nemlig brune æg.

Men så smukke æg er jo oplagt til en masse skønne påskeideer.

Så hvis du heller ikke kan stå for dem, har jeg her lavet en DIY (gør-det-selv) som er nem at følge.

DIY æg med fjer og blomster

Det du skal bruge:

Æg som er pustet tomme for indhold

Presset blomster

Fjer

Lim som tørre klart op

Pensel

Sytråd (jeg har brugt det der hedder usynlig sytråd. Det kan købes hos stof og stil)

Små nåle eller en tynd træpind

Jeg har små hornvioler i mine krukker i haven. Dem har jeg nippet lidt hoveder af og lagt i pres mellem en stor stak bøger i et varmt rum i ca. 3 dage. Derefter lå de frit til tørre en dag, inden jeg lavede æggene. Du kan sagtens bruge mange forskellige former for blomster eller små grønne blade.

Start med at kom lidt lim på dit æg. Gerne i et lidt større område end det du vil pynte dit æg med. Nu lægger du forsigtig din blomst eller din fjer på ægget. Kom mere lim på din pensel og strøg forsigtig henover din blomst eller fjer.

Når du har pyntet alle dine æg skal de lægges til tørre.

Når dine æg er tørre skal du have en snor på. Hvis du selvfølgelig vil have dem op at hænge, for de er også super fine i en skål eller i en dekoration. De er også gode til at pynte dit påske bord med.

Min sytråd er kaldt en usynlig sytråd. Det er noget jeg først fornylig har opdaget, at der findes. Det er super smart til denne type ophæng, hvor man ikke gider se tråden. Jeg har bundet en lille kort nål i enden af tråden, men du kan også bruge en tynd pind. Den trækker jeg igennem ægget også lægger den sig på tværs inde i ægget og holder på tråden.

Så er der bare tilbage at pynte smukt op med dine fine DIY (gør-det-selv) æg. De er også oplagte at bruge til værtindegave til påskens mange frokoster.

Har du set de andre DIY påske/forårs æg jeg har lavet? Det er dem som hænger på kransen. Du finder det indlæg lige HER.

Hvis du gerne vil følge med i alle mine kreative ideer, blomster og have inspiration og lækre mad og kage opskrifter så finder du MaMeNohr på:

Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *