Champagne gele shots med glimmer

♦ Nytår og champagne ♦

År 2016 tæller på de sidste timer og det skal FEJRES med bobler og glimmer!

Nytårsaften er en aften med sjov, fest, glimmer og magi. Alting får lige en tand ekstra, for at vi kan tage afsked med det gamle år og sige goddag til det nye, med manér.

Vi er mange som nyder champagne nytårsaften, tit som velkomstdrinks, men selvfølgelig også når klokken slår tolv.

Jeg ELSKER champagne og cava! Men det er ikke lige alle typer jeg kan lide og det er skam ikke fordi det behøver være dyre dråber. Jeg er selv mest til seco eller semi seco, det betyder hvor tør eller mindre tør den er.

  • Brut betyder tør
  • Sec (Spansk: seco) betyder mindre tør
  • Demi sec (Spansk: semi seco) betyder sødere

Ingen af dem er dog så søde som en Asti mousserende vin. Jeg har på ingen måden den store viden om mousserende vin, men ved at smage mig frem, har jeg fundet frem til nogle bestemt mærker jeg er blevet helt tosset med.

Jeg har i anledningen af, at nytåret er lige om hjørnet, lavet lidt sjov med champagnen.

Jeg har lavet champagne gele shots med glimmer!

Det er da sjovt, anderledes og vildt festligt!

Her får du begge opskrifter.

Farvet glimmer:

1 dl sukker

1/2 tsk. flydende frugtfarve (Jeg har brugt rød, for at få det lyserødt)

  • Kom sukkeret i en pose og hæld frugtfarven over.
  • Ryst posen godt så alt sukkeret bliver farvet.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hæld sukkeret ud på et stykke bagepapir og spred det godt ud.
  • Når ovnen er varm kommer du sukkeret ind i ovnen.
  • Giv det ca. 10 min. Rør gerne lidt i det undervejs.
  • Lad sukkeret køle af før du kommer det i et rengjort glas med låg.

dsc_0560

dsc_0551

Champagne shots:

10 blade husblads

8 dl champagne

  • Start med at blødgøre husbladsen i koldt vand i 10 min.
  • Tag husbladsen op og pres alt vandet ud.
  • Varm husbladsen få sekunder i mikroovnen eller over vandbad, så det bliver flydende.
  • Lad husbladsen køle lidt af.
  • Hæld champagnen i en skål og lun det ganske let i mikroovnen eller over vandbad.
  • Husblads og champagnen skal have ca samme temperatur når du blander dem, for ellers vil husbladsen trevle.
  • Hæld massen i et glasfad eller i silikoneforme. Jeg havde nogle bløde silikoneforme til isterninger.
  • Stil dem i køleskabet et par timer.
  • Når de er helt faste, er de klar til at blive serveret.
  • Skær gelen ud i stykker på 2×2 cm hvis du har lavet dem i et fad.
  • Drys først med glimmeret lige inden de skal serveres.
  • Har man valgt en Brut udgave af bobler, så vil sukkerglimmeret være med til at søde dem.
  • De ændre sig ikke ved at komme ud i varmen, de holder gele formen hele aftenen. Hvis de da ikke er sat til livs inden da 😉

dsc_0559

dsc_0556

dsc_0557

Så er der bare tilbage at sige skål og godt nytår!

Følg MaMeNohr på:

Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube

4 Comments
  • Trine
    december 30, 2016

    Så er der lavet blå sukker, glæder mig til at se hvordan de blir taget imod imorgen Mega sjov ide og fedt med noget andet end det man plejer Da vi holder nytår med børn, og det kun er drenge derfor har jeg lavet blå sukker.. ved godt de ikk skal spise dem.. men så kan vi bruge sukkeret til noget andet sjovt også

    Hodt nytår og tak for ideen

    • Stine
      januar 1, 2017

      Hvor lyder det hyggeligt!
      Jeg håber at I havde en fantastisk nytårsaften og tusind tak for dine søde ord – og selv tak!
      Rigtig godt nytår til dig Trine.

  • Mia
    december 8, 2017

    Hej
    Kan man bruge denne opskrift som en gelé til at hælde over cheesecake? Ved du i så fald, hvad forholdene er, for der skal vel ikke så meget husblas i, hvis det er til en kage..? 🙂
    Det ser ellers enormt spændende ud

    • Stine
      december 8, 2017

      Hej Mia
      Jeg tror ikke helt den virker på en cheesecake, men måske. Jeg har ikke prøvet, men hvis du gør så må du meget gerne fortælle om man kan.
      God weekend
      Stine

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *