Bordpynt af naturens materialer

Bordpynt af naturens materialer

Til min lille drengs første fødselsdag her i juni, skulle der selvfølgelig blomster på bordet. Men når man har tre børn og en masse andre ting som der skal forberedes, så må selveste bordekorationerne ikke tage alt for lang tid.

Men pynten og hyggen må man aldrig gå ned på!

  Den er ligeså vigtig som maden og vinen.

Ude i den smukke danske natur findes der en plante som er både elsket og hadet.

Japansk pileurt hedder den.

Mange blomsterdekoratører elsker den, da den er super god til dekorationer og buketter, men den er altså på den danske liste over invasive arter. Det er blomster og planter som er med til at ødelægge den danske natur.

Så hvis du bruger den, så lad for guds skyld være med at efterlade den i dine egen have. Den er næsten ikke til at slippe af med igen, når den først har slået rod. Men brug endelig løs fra naturen. Det vil kun hjælpe på at få den udryddet eller i det mindste formindsket væksten 🙂

 Det er selve stokken jeg bruger. Så jeg klipper dem af så langt ned ved jorden som muligt og fjerner alle sidegrenene.

Selve stokken er hul mellem alle leddene. Det gør den helt perfekt til dekorationer. Når man skære dem over, lige over to led, så kan man bruge rørene som en slags reagensglas. Det er super smart!

Til disse dekorationer, har jeg brugt nogle runde skåle og glas fyrfadsstager.

Jeg har klippet mine stokke i forskellige længder og derefter sat dem i spænd i skålene.

Da alle skålene var fyldt ud, kom jeg vand i. Jeg gik en tur i haven for at finde blomster til dekorationerne og lige nu er det de hvide blomster der står smukkest i min have.

Se lige min smukke snebollebusk ♥

Den skulle helt sikkert med, da den står i fuld flor lige nu.

Foruden snebollebusken, kom der smukke hvide akelejer i også.

Og disse lækre grønne juleroser skulle selvfølgelig også med.Jeg nyder at kunne hente blomster til mine dekorationer ude i min have eller i naturen. Disse blomster har det lette, sommerlige og romantiske udtryk.

Bordpynt af naturens materialer

Sammen med blomsterne kom jeg også lidt forskellige græsser i.

Disse dekorationer kan sagtens laves et par dage i forvejen. Bare stil dem køligt og husk at tjekke at de har vand nok.Det er ikke altid det store der skal til for at skabe hygge og fin pynt på bordet. Kig i dine gemmer og brug gerne forskellige glas og vaser. Det er med til at skabe det hyggelige udtryk.

2 Comments
 • Stine
  juni 14, 2017

  Hvor er det bare smukt!!!!

  • Stine
   juni 19, 2017

   Tak 🙂 Og super nemt!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *