Bananbrød – sundt og lækkert brød opskrift med banan

Bananbrød – sundt og lækkert

Bananbrød er både sundt og lækkert. Det minder lidt om banankage – især hvis man kommer mørk chokolade på toppen, men bare uden alt sukkeret og med en grovere mel.

Vi køber rigtig meget frugt herhjemme og vi spiser også meget frugt, men du kender det sikkert, at der tit ligger et par overmodne bananer tilbage i skålen. De er ikke så appetitlige at se på, så de ender tit i skralderen. Men med denne lækre opskrift på bananbrød kan du nemt trylle dem om til en lækker eftermiddagssnack, som du med god samvittighed kan servere for dine børn eller dig selv når lækkersulten er størst.

Jeg har lavet luksus udgaven med mørk chokolade på toppen af mit bananbrød. Det kan man sagtens undvære, men det gør det selvfølgelige ekstra lækkert 😉

Bananbrød – sundt og lækkert

Til et brød:

3 bananer

200 g grahamsmel

3 æg

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

50 g mandler

100 g smør

1 knivspids salt

50 g mørk plade chokolade eller mørk pålægschokolade

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft – 200 grader alm. ovn.
  • Hak mandlerne groft.
  • Mos bananerne, kom dem i en skål og pisk dem let samme med dine æg.
  • Smelt smørret og hæld det i.
  • Bland de andre ting i og rør det hele godt sammen.
  • Hæld massen i en brødform og bag det midt i ovnen i ca. 30 min.
  • Smelt chokoladen og kom det på. Bruger du pålægschokolade så læg det på mens brødet stadig er lunt.
  • Severer dit lune bananbrød med koldt smør.

Da jeg serverede det for ungerne, forsvandt det hele inden det nåede at blive koldt – så det må siges at være et hit 🙂 Mine müslibar uden sukker er også et stort hit herhjemme, både som hyggesnack og i madpakken.

Dem finder du lige her:

Müslibar uden sukker.

Mums og velbekomme ♥

Find MaMeNohr på:

Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *