2 smukke ideer med et bundt tulipaner!

Foråret er godt igang og i den kommende weekenden hedder det allerede 1. april. Men hvor er det fantastisk med alt den sol, skønne dufte af ting der springer ud og fuglekvidder i luften. Man bliver SÅ glad i låget 🙂 Derfor fik jeg også lyst til at vise jer 2 smukke idéer med et bundt tulipaner.

Det betyder (desværre) også at det er ved at være slut for tulipan sæsonen. Altså for købe tulipaner, dem i vores haver er heldigvis først på vej op.

I sidste uge, var jeg så heldig, at jeg fik foræret et smukt bundt tulipaner. De sov godt og grundigt da jeg fik dem, hvilket betyder at de er helt slappe. Jeg kunne så vælge at klippe 2 cm af stilken og lade dem blive i papiret en times tid i ca. 5 cm vand, til de havde suget sig helt faste og ranke – eller jeg kunne vælge at style dem! Det er nemlig super nemt at style med bløde, slappe sovende tulipaner. 😉

De skulle selvfølgelige styles!

I januar, lavede jeg et blogindlæg hvor jeg tryllede 5 smukke ideer frem, med et bundt tulipaner. I det indlæg har jeg også skrevet om hvad du skal gøre for at holde og passer dine tulipaner smukke.

Du finder det indlæg lige HER

Jeg har brugt ting som er i de fleste køkkener. Det gør alting meget nemmere, at man ikke altid skal købe en masse ekstra ting for lige at pynte lidt anderledes op.

2 smukke ideer med et bundt tulipaner!

Det du skal bruge til den første ide:

1 rund vase/skål med en bred åbning

1 bundt sovende, slappe tulipaner

2 køkkenrullerør

1 saks

1 klipsemaskine

Æggeskaller

Du skal starte med dine køkkenrullerør og en saks

Klip ringe af røret i ca. 1 cm tykkelse.

Klips dem sammen i et fint mønster som kan gå ud over din brede vase/skål.

Nu skal du style dine tulipanerne. Start med at klip et par cm af stilken. Læg dit pap-rør-mønster henover vasen. Kom tulipanerne igennem hullerne, i forskudt af hinanden og rul bladene rundt og pres dem ned ved siden af.

I de andre huller fylder du ud med lidt æggeskaller. Lad flere huller være fri. Det ender med at blive til et helt lille kunstværk, med enkle og fine materialer.

2 smukke ideer med et bundt tulipaner!

Det du skal bruge til ide nr. 2:

1 aflang smal vase

1 bundt tulipaner

Tandstikker

Start med at klippe ca. 2 cm af stilken, så tulipanen har en åben stilk at drikke med. Til forskel for andre blomster så må du gerne klippe tulipanens stilk lige over. Fyld kun vand på så det lige når to- tre cm op på stilken, da tulipaner drikker med hele stilken og vil vokse hurtigere jo mere vand de får.

Du tager din tulipan og ruller det længste blad ned til stilken. Fortsæt med alle dine tulipaner og hæft dem sammen undervejs ved at stikke en tandstik ind på langs, så den holder på bladene og stilkene sammen.

Hvis dine stilke er meget slappe, så sæt dem lidt i spænd mellem hinanden. Efter en times tid er de så vandfyldte at de kan holde sig selv.

“Blad-rullerne” holder blomsterne oppe, da de hviler på kanten af vasen. Se hvor lidt vand der er ved stilkene. Mere behøver de ikke. Det er bare vigtigt at du fylder lidt vand på hver dag, da tulipanerne drikker meget.

Vidste du, at du også kan finde MaMeNohr inde på facebook?

Derinde poster jeg alle de ny blogindlæg som indeholder en masse spændende DIY’s, kreative ideer, blomsterideer og madopskrifter. MaMeNohr er også på Instagram, Bloglovin, Pinterest og YouTube.

0 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *